wateringseveld logo1

Laan van Wateringseveld 1000, 2548 CS Den Haag, 070-3941157

chiro1

Blessures

sportbles2290596XSBlessures in de sport ontstaan door valpartijen, overbelasting of bijvoorbeeld een misstap. De exacte aanleiding is niet altijd te achterhalen. De blessure belemmert het beoefenen van de sport en kan zelfs het dagelijkse functioneren beïnvloeden.

Waarom chiropractie?

Veel blessures zijn terug te voeren op een (vaak onopgemerkte) bewegingsstoornis in de wervelkolom of een ander gewricht. Door een slecht bewegend gewricht wordt de zenuwvoorziening cq. coördinatie van een bepaalde spiergroep verstoord, zodat de aansturing hiervan niet optimaal is en reflexen verminderen. De kans op blessures in het gebied rond die spiergroep neemt zo toe (blessure op afstand). Ook kan het zijn dat de blessure zelf bestaat uit klachten in de nek, rug of andere gewrichten door bijvoorbeeld een val. In beide gevallen heeft chiropractische behandeling zin. Wilt u meer lezen over de ervaring van chiropractie bij sporters zie: Volg de sporters

 

.

Wat kan uw chiropractor doen?

Sport Eefje KoeneDe chiropractor zal de klacht en omstandigheden nauwkeurig met u doornemen en op de plek van de blessure, maar eventueel ook elders, lichamelijk onderzoek verrichten. Het kan nodig zijn röntgenfoto's en scans op te vragen of nieuw te laten maken. De chiropractor is getraind in het herkennen van pathologieën (ziekte) en breuken op beeldmateriaal.

Uit het lichamelijk onderzoek en beeldmateriaal moet blijken of de klacht chiropractisch is te behandelen en waar de behandeling moet aangrijpen. Het kan zijn dat er lokaal (op de plek van de klacht) wordt behandeld, maar ook bijvoorbeeld in de rug of nek als de klachten voortvloeien uit een bewegingsstoornis in de wervelkolom.

Veelgeziene blessures in onze praktijk

Sport jeroen ras- Achillespees blessures
- Enkelverstuiking
- Heup-, knie-en enkelproblemen
- Tenniselleboog
- Schouder-en polsklachten
- Rugpijn
- Stijve nek

Nazorg

regiosteunpuntNa het behandelen van de oorzaak van de klacht is het belangrijk het lichaam weer in de juiste balans te krijgen om terugval te voorkomen. Dit gebeurt door oefening en gerichte training van spiergroepen in een bepaalde richting. In onze praktijk zijn hiervoor speciale oefenschema's ontwikkeld.

fics> Terug naar Sporters

 

Gedurende het jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals de jaarlijkse open dag en verschillende mogelijkheden om een vrijblijvende "Flitsafspraak" te maken.

Tijdens open dagen voeren de chiropractoren  gratis ruganalyses of zgn "flitsafspraken uit. Flitsafspraken zijn korte vrijblijvende bezoeken, waarin de chiropractor een verkorte analyse bij je uitvoert en je gerichter van advies kan voorzien over de behandelmogelijkheden voor jouw probleem. Zo kun je met iets meer informatie op zak zelf beslissen of chiropractie iets voor jou is.

U kunt ook gewoon een kijkje komen nemen in de praktijk en informatie opvragen bij een van onze assistentes aan de balie.

Volg onze nieuwsbrief voor de eerstvolgende activiteit  !

- Worden de behandelingen vergoed?
- Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
- Zal mijn huisarts het ermee eens zijn dat ik zelf besluit naar een chiropractor te gaan?
- Hoe lang duurt een behandeling?
- Hoe lang duurt het voordat ik pijnvrij ben?
- Hoe vaak moet ik voor behandeling terugkomen?
- Wat is die 'klik' of 'krak' die ik hoor bij de behandeling?
- Zit er bij mij een zenuw klem, of is mijn tussenwervel eruit geschoven?

Worden de behandelingen vergoed?

De meeste ziektekostenverzekeraars hebben chiropractie in hun (aanvullend) pakket. Zie ook: http://www.chiropractievergoeding.nl/  Dikwijls wordt tussen de 50-100% van de kosten van een behandeling vergoed. U kunt zelf in uw polis of bij uw verzekeraar nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

top pagina

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, meestal is dit niet nodig. Er zijn slechts enkele verzekeraars in Nederland, die een verwijzing van de huisarts eisen. De meeste verzekeraars eisen alleen dat de behandelend chiropractor lid is van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) of geregistreerd is bij de Stichting Chiropractie Nederland. 'Chiropractie Wateringseveld' is lid van de NCA en staat geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland.

top pagina

Zal mijn huisarts het ermee eens zijn dat ik zelf besluit naar een chiropractor te gaan?

Steeds meer huisartsen erkennen chiropractie als een effectieve vorm van complementaire geneeskunde. Met andere woorden, het is een goede aanvulling op andere behandelvormen. Chiropractie Wateringseveld heeft sinds de start van de praktijk in 2001 veel huisartsen benaderd en geprobeerd de communicatie en samenwerking op gang te brengen. Huisartsen staan overwegend open voor verwijzing van patiënten naar onze praktijk. Men beschouwt chiropractie echter nog wel vaak als alternatief en verwijst de patiënt meestal pas nadat fysiotherapie of bijvoorbeeld manuele therapie niet heeft geholpen. In landen waar chiropractie erkend is ziet men dat patiënten ook in de acute fase direct naar een chiropractor wordt verwezen.

top pagina

Hoe lang duurt een behandeling?

Het eerste consult duurt ongeveer 3 kwartier. Vooraf aan dit consult wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst kunt ook downloaden http://bit.ly/2gVqqW2 Tijdens het eerste consult wordt u het hemd van het lijf gevraagd en wordt u lichamelijk onderzocht. Daarnaast wordt besloten of er aanvullend onderzoek (röntgenfoto's, bloed of urine) nodig is. Hiervoor is dan vaak de medewerking van een huisarts nodig. Tijdens het tweede bezoek legt de chiropractor uit wat de bevindingen zijn en wordt er een vervolg behandelplan besproken. Het tweede consult duurt ongeveer een half uur. Vervolgconsulten (3e en verder) duren meestal 15 minuten. Meer info behandeling.

top pagina

Hoe lang duurt het voordat ik pijnvrij ben?

Uw herstel hangt af van veel factoren. Uw type klacht, de tijd dat uw klacht al aanwezig is, uw persoonlijke conditie, levensstijl en uw inzet tijdens en tussen de behandelingen bepalen hoe snel u zult herstellen. Nadat uw klachten gaan afnemen zal de behandeling in stappen worden afgebouwd, maar nog wel voortgezet om het lichaam te stabiliseren. De ervaring leert dat veel patiënten anders snel terugvallen in hun oude patroon zodra ze zich beter voelen.

top pagina

Hoe vaak moet ik voor behandeling terugkomen?

Over het algemeen zijn 6 tot 8 behandelingen nodig om pijnvrij te worden. Daarna bouwt de chiropractor de behandeling af. Het is belangrijk dat u zich houdt aan de gemaakte afspraken, in het begin vaak twee keer per week voor twee weken, daarna met afnemende frequentie. Bespreek dit met uw chiropractor, die u uit zal leggen hoe dit er voor u uitziet.

top pagina

Wat is die 'klik' of 'krak' die ik hoor bij de behandeling?

Zodra een stug gewricht op spanning komt te staan en met een snelle korte rek bewogen wordt, dan ontstaat er een drukverschil in het gewricht. Dit kan soms leiden tot de tijdelijke vorming van een gasbel in het gewricht. Als die vrijkomt is dit hoorbaar als een 'klik' of 'krak'. Dit geluid is overigens geen voorwaarde voor een geslaagde behandeling en is niet pijnlijk. Bij sommige patiënten en andere behandeltechnieken binnen de chiropractie komen deze geluiden nooit voor.

top pagina

Zit er bij mij een zenuw klem, of is mijn tussenwervel eruit geschoven?

Dit zijn veel voorkomende algemene termen uitspraken, die een grote hoeveelheid aan condities beschrijven. De chiropractor zal bij u een specifieke diagnose maken en zal exact vertellen wat er bij u aan de hand is.

top pagina

Sport links

- FICS-sport.org                logo2

- mchaaglanden.nl afdeling sportgeneeskunde

logoMedischCentrumHaaglanden

 - regiosteunpunt.nl

- olympischnetwerk den haag

cyclolab.nl

 

 Overige samenwerking:

 - Fysiotherapiepraktijk Fysio en Zo,   's-Gravezande. Ft op hoog niveau

- Ad Fysio, de Lier  (Maurice Veldhoven): begeleiding topsporters, Ft bij Sparta, Rotterdam    

                                                                 Afbeelding 1024

- Fysio life: Den Haag, Wateringen : Ft , podotherapie en training!

Fysiolife

 - Lex groep, Den Haag : Atletiektraining voor (top-) talenten !

- Rivassage in Maasland: bedrijfsstoelmassage                                                            Rivasage

Studie Chiropractie

- https://www.aecc.ac.uk/
- ifec.net

Organisatie Chiropractie

-Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie NVSC - Logo

- chiropractie.nl
- stichtingchiropractie.nl
- NCA.nl
- facilitairbedrijfchiropractie.nl
- wfc.org
- chiropractic-ECU.org

Overige links

- nvpc.biz
- chiropractie.pagina.nl

scn-logoChiropractie is in Nederland een relatieve nieuwkomer. De eerste chiropractor vestigde zich hier in 1968. Inmiddels zijn er iets meer dan 240 erkende chiropractoren werkzaam in Nederland. Dit is voor heel Nederland veel te weinig en de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) ziet dit aantal graag groeien. Ter vergelijking, in Amerika, waar chiropractie zijn oorsprong heeft, zijn ongeveer 70.000 chiropractoren werkzaam.

Erkenning

nca-logoDe Nederlandse overheid heeft chiropractie niet volledig erkend, maar gedoogt het wel. Chiropractie is daarom niet opgenomen in de wet BIG (Beroepen in de individuele gezondheidszorg) en valt onder de alternatieve geneeswijzen. Veel andere Europese landen hebben chiropractie wel volledig erkend.

Om de kwaliteit van chiropractoren in Nederland toch te waarborgen is de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) in het leven geroepen, waarbij de erkende chiropractoren staan geregistreerd. Bovendien hanteert de NCA al meer dan 40 jaar strenge richtlijnen waaraan deze chiropractoren moeten voldoen. Onze chiropractoren voldoen aan al deze eisen.

Bekendheid

Doordat in Nederland de huisartsen, specialisten en fysiotherapeuten nog niet erg bekend zijn met chiropractie hebben ze soms moeite patiënten naar een chiropractor te verwijzen. Hierdoor komen veel patiënten, vaak via-via, pas in een laat stadium bij een chiropractor terecht. Hoewel het beter is zo snel mogelijk naar een chiropractor te gaan is het nooit te laat! Ook in een later stadium blijkt chiropractie goede resultaten te boeken.

Vergoedingen

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden behandeling door erkende chiropractoren gedeeltelijk of volledig. De behandelend chiropractor dient echter wel lid te zijn van een erkende vereniging, zoals de NCA. Bezoek voor meer informatie over erkende chiropractoren de website van de NCA.

Verwijzing nodig?

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is in het algemeen geen verwijzing van een regulier arts nodig. Uw chiropractor vraagt niet om een verwijzing maar zal indien nodig met uw toestemming ruggespraak houden met uw behandelend arts.

Goed nieuws:

De zorgverzekeraars hebben voor 2018 de vergoedingen voor chiropractie vrijwel gelijk gehouden. Dat is bijzonder omdat de vergoedingen bij andere beroepsgroepen en medische ingrepen de laatste jaren alleen maar verlaagd werden. De kosten - baten verhouding voor chiropractie behandeling is blijkbaar steeds gunstig. Wat veel patiënten niet weten is dat de vergoeding voor chiropractie buiten het wettelijk eigen risico valt !! Dit betekent dat als u naar de chiropractor gaat, u niet eerst uw eigen risico op hoeft te maken!  De vergoeding gaat direct bij de eerste behandeling in.

Advies:

Wij adviseren u tijdig naar uw aanvullend pakket te kijken. Heeft u vragen, dan staan wij u graag te woord 070-3941157

 

 

.

Copyright © 2013, Chiropractie Brussee | solvecom webdesign